U Srbiji 1.114 obolelih od malih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 1.114 obolelih od malih boginja

Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano 1.114 slučajeva malih boginja, a dvoje pacijenata je umrlo zbog komplikacija, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut".

Najmlađa obolela osoba je uzrasta jedan i po mesec, a najstarija 60 godina. Većina obolelih osoba (93 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Od težih komplikacija malih boginja registrovana je upala pluća kod 141 obolele osobe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zbog komplikacija bolesti u Beogradu je umro tridesetogodišnji mladić i u Nišu dvogodišnji dečak.

Od oktobra prošle godine na snazi su pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama na teritoriji Srbije i intenzivno se sprovodi vakcinacija svih nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih osoba uzrasta od godinu dana do navršenih 14 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji 1.114 pacijenata obolelih od malih boginja

Izvor: RTV Pink, 19.Jan.2018, 11:01

Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano 1.114 slučajeva malih boginja, a dvoje pacijenata je umrlo zbog komplikacija, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.