U Somboru 40 izbegličkih porodica dobilo gređevinski materijal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 14:15

U Somboru 40 izbegličkih porodica dobilo gređevinski materijal

U Somboru je upriličeno uručenje ugovora o dodeli paketa građevinskog materijala za 40 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora. Četrdeset izbegličkih porodica sa prebivalištem na teritoriji grada Sombora prisustvovali su uručenju ugovora o dodeli paketa gradjevinskog materijala. Maksimalna vrednost jednog paketa iznosi 9.000evra ,a minimalna 4.500 evra.

"Značiće nam puno ovaj paket građevinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << materijala , da bi živeli kao pristojni ljudi. Nismo se mi nadali,većina nas izbeglica se nije nadala, ali ipak je to došlo. Menjaću krov, ali mnogo je toga što treba menjati" rekao je Milorad Cimeša,Kljajićevo.

"Znači nam ,životni standard će se poboljšati,drugačije rečeno neću više spavati sa miševima i pacovima,jer sve rušim i sve novo zidam", rekao je Zoran Totović, Bezdan.

"Znači mi jako mnogo adaptiraću kuću i zahvaljujem svima", rekao je Miloš Vučković, Aleksa Šantić.

"Ovo mi mnogo znači da obnovim kuću i imam skroman život ,do sada sam se mučio" objasnio je Mićo Babić, Žarkovac.

Cilj programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

"Nastaviće se najpre do završetka ovog donatorskog programa, gde treba da se obezbedi još oko 2000 stambenih rešenja do kraja 2022.godine ,a onda u skladu sa potrebama nastaviće se iz budžetskih sredstava", rekla je Svetlana Velimirović, zamenica komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije.

"Do sada su više od 5.700 porodica dobili stan ili seosko domaćinstvo ,paket građevinskog materijala ili građevinsku kuću", rekao je Gerhard Salcer ,predstavnik delegacije EU u Srbiji.

Projekat se sprovodi uz podršku OEBS-a,UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope,a finansiran je sredstvima Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sombor: Ugovori o dodeli građevinskog materijala za 40 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske

Izvor: Danas, 30.Jul.2021

U Somboru je danas 40 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske dobilo ugovore o dodeli paketa građevinskog materijala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.