U Somboru 250 majstora kuvalo riblji paprikaš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somboru 250 majstora kuvalo riblji paprikaš

"Somborski kotlić", gastronomska manifestacija i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša održana je po 22. put na popularnom gradskom trgu.

Sombor je zamirisao na najukusniju alasku đakoniju – riblji paprikaš koji je kuvalo više od 250 majstora a njih 47 je odlučilo da se takmiči. Svako od njih je imao svoju recepturu i kulinarsku tajnu.

"Našu ekipu čini jedan Makedonac, jedan Srbin, Crnogorac i Bunjevac. Tajna dobrog paprikaša je u druženju. Kad se dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvo skupi, onda je i paprikaš dobar!" istakao je Petar Gromilović.

"Prvi put kuvam ovde, ne takmičimo se već da se oprobamo i da vidimo da li znamo!? Uz pomoć komšija, svako ima svoj tajni recept koji ne odaje nego pridoda našem paprikašu i u tome je čar!" objasnila je Jelena Štulić.

"Paprikaš se u Aleksincu baš nešto i ne kuva ali mi smo došli ovde da naučimo kako se to radi. Nadam se da smo na pravom mestu da naučimo i prenesemo znanje našim Aleksinčanima !" rekao je Dejan Milinović iz Aleksinca.

I ove godine upriličeno je takmičenje za najlepše aranžirani sto i najveselije društvo.

Posao žirija ni ove godine nije lak. Kažu, u celoj Vojvodini se dobro kuva a pogotovo kada je o ribljim paprikašima reč i često presuđuju samo nijanse.

"Mora biti potkovica cela...", objašnjava Miloš Petromarkov iz Bačke Palanke, član ovogodišnjeg žirija "Somborskog kotlića".

Program "Somborskog kotlića" obogatili su stari zanati, suveniri, gastro i etno ponuda i naravno, sjajni tamburaši.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.