U Selenči se gradi glavni kolektor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Selenči se gradi glavni kolektor

U Selenči su počeli radovi na izgradnji glavnog kolektora kanalizacione mreže, sa tri relejne stanice, što će meštanima opštine Bač omogućiti mnogo bolje uslove za život.

Većinski deo sredstava za tu namenu, obezbedila je Pokrajinska vlada. Vrednost projekta je 12 miliona dinara.

Osamdeset posto finansijskih sredstava obezbedio je pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a dvadeset posto Opština Bač.

"Mi nećemo stati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ovoj drugoj fazi radova koji podrazumevaju 1.200 metara kanalizacione mreže. Taj posao će biti završen u periodu od 120 dana, kako je i predviđeno Javnom nabavkom. Možemo da kažemo da smo u veoma kratkom roku uspeli da uradimo ono, što su meštani Bača čekali četrdeset godina", kaže predsednik opštine.

Značajna sredstva izdvojena su za uređenje kanalske mreže u Baču, blizu 50 miliona dinara, dok je za uređenje nekategorisanih atarskih puteva i otresišta, opredeljeno oko 20 miliona dinara.

"Izdvojio bih rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljenim mestima Plavna i Bačko Novo Selo, a lepa vest je da smo stanovnicima Bođana i Vajske opredelili 14, odnosno 18 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže", istakao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

On je dodao da je Pokrajinska vlada zajedno sa opštinom Bač u proteklih godinu dana, investirala ukupno 120 miliona dinara za projekte, koji će do kraja ove godine biti realizovani u toj lokalnoj samoupravi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.