U Novom Sadu uskoro subvencije za kupovinu bicikala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 18:57

U Novom Sadu uskoro subvencije za kupovinu bicikala

Novosađani će uskoro imati priliku da konkurišu za subvencije namenjene kupovini bicikala. Za tu namenu Grad Novi Sad izdvojiće oko 20 miliona dinara, od kojih će 18 biti namenjeno subvencijama, a ostatak izabranom udruženju. Prijave za ovogodišnji konkurs započeće sredinom marta.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji se odlučio da podeli subvencije namenjene kupovini bicikala. Konkurs se održava po treći put a jedna od novina ovogodišnjeg konkursa je da neće svi građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imati pravo da konkurišu.

Vladimir Zdravković, predsednik "Novosadske biciklističke inicijative" kaže:

"Ljudi koji, odnosno naši sugrađani koji su već dobili bicikl u prethodnim krugovima, znači što je bilo 2021. godine, oni nemaju pravo da podnesu ponovo zahtev kao što je bilo definisano prethodnim ugovorma koje su potpisivali kada su dobili svoje podsticaje."

Ovogodišnji budžet namenjen subvencijama za kupovinu bicikala biće duplo veći u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, ove godine apliciranje za dobijanje subvencija biće malo drugačije.

Mira Radenović, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine kaže:

"Obzirom na to da smo u periodu baš od strane građana shvatili da bi bilo dobro da napravimo malo drugačiju raspodelu kako bih rekla bicikala, odnosno da građani za početak pokažu neko znanje o zaštiti životne sredine, o zaštiti prirode, o vožnji bicikla i kada odgovore na neka od pitanja koja će biti u toj onlajn prijavi, oni koji odgovore pozitivno ući će u krug za dobijanje subvencija za bicikl."

Nadležni očekuju da će kao i prethodnih godina biti veliko interesovanje građana za ovaj konkurs, a iznos jedne subvencije ostao je isti kao i prethodnih godina, što stoji 10 hiljada dinara po kupljenom biciklu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.