U Novom Sadu  sinoć miran protest, demonstranti prošetali do Policijske uprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 19:45

U Novom Sadu sinoć miran protest, demonstranti prošetali do Policijske uprave

I u Novom Sadu sinoć mirno. Procene su, da se oko dve hiljade građana, okupilo u centru grada, nakon čega su krenuli u mirnu protesnu šetnju.

Protest je počeo nešto posle 18 časova ispred zgrade Gradske kuće gde je odmah postalo jasno da scene poput onih u sredu uveče nećemo gledati.

Nakon što je bačena samo jedna petarda na Gradsku kuću, demonstranti su seli i uzvikujući "odlazite odavde" oterali manju grupu mlađih muškaraca.

Protest je nastavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šetnjom tokom koje su oni sa čela kolone stalno pozivali okupljene da ne reaguju na provokacije i da ovo treba da budu mirni protesti.

Demonstranti su se zaustavili kod zgrade novosadskog MUP-a, na Bulevaru Kralja Petra, gde su tražili da se oslobodi član združene akcije "Krov nad glavom" i jedan od govornika na jučerašnjem protestu u Novom Sadu Miran Pogačar, koji je sinoć priveden u policiju.

Protesna kolona se ponovo vratila na Trg slobode, a gde će, kako najavljuju, zajedno biti i narednih dana, iako su razlozi zbog kojih su došli različiti.

Okupljeni su nakon pola sata na Trgu slobode, krenuli ponovo u protesnu šetnju ulicama Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miran protest Novom Sadu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020

NOVI SAD - U Novom Sadu je večeras miran protest, a jedan od učesnika, Robert Silberholz, naglašava da je "riječ o spontanom okupljanju u znak nezadovoljstvo sinoćnjim neredima", koje su izazvali oni koji su, kaže, "ubačeni medu građane, koji su mirno protestovali".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.