U Kikindi povećana komunalna buka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 13:01

U Kikindi povećana komunalna buka

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Kikinde organizovao je Eko nedelju, manifestaciju posvećenu merenju buke u gradu, likovnim radionicama i izložbi radova učenika. Organizacijom niza aktivnosti, resorni Sekretarijat tako je obeležio Međunarodni dan zaštite od buke i Dan planete Zemlje.

Merenja komunalne buke u Kikindi, koja se smatra zagađivačem životne sredine, pokazuju da je došlo do povećanja pogotovo u zonama gde je neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tišina, poput Opšte bolnice. Buka je povećana u zoni Gradske pijace, ali i drugim mestima. Kako bi se mladi upoznali sa ovim velikim problemom, sprovedeno je merenje u radnoj okolini, odnosno u radionici Tehničke škole. Bila je to prilika da učenici na praktičan primer nauče sve o uređajima, metodama i rezultatima merenja.

''Pojedina zanimanja imaju izrazito visok nivo buke kojima su izložena, tako da su učenici učili koje su to metode i mogućnosti zaštite sluha, ne samo zaštite po čoveka već i po zaštitu životne sredine'' - kaže Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Kikinde organizovao je Eko nedelju, manifestaciju posvećenu merenju buke u gradu, likovnim radionicama i izložbi radova učenika i predškolaca. U okviru manifestacije obeleženi su Međunarodni dan zaštite od buke i Dan planete Zemlje.

Ove godine će se Sekretarijat pridružiti manifestaciji ''Pozdrav proleću'', predviđen je eko maskenbal, ali i organizacija Eko kviza za učenike petih razreda. U Kulturnom centru je priređena izložba ''Moje prirodno okruženje''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.