U Kikindi predstavljen program racionalizacije zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kikindi predstavljen program racionalizacije zaposlenih

KIKINDA - Državni sekretar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Duško Radaković predstavio je danas u Kikindi program racionalizacije, koji predviđa da se broj zaposlenih u opštinskim administracijama u narednih pet godina smanji sa 22.000 na 16.000.

On je na sastanku sa predsednicima 15 banatskih opština kazao da je Vlada srbije već usvojila taj program.

Predsednica Opštine Kikinda Jagoda Tolicki rekla je da opštinska uprava ima 134 radnika, a da je potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ima 132.

Lokalnim samoupravama prenosiće se 550.000 dinara iz republičkog budžeta za zaposlene, koji se izjasne za sporazumni prestanak radnog odnosa i koji imaju navršenih pet do 30 godina staža.

Program racionalizacije predviđa da lokalne samouprave učestvuju u rešavanju viška zaposlenih tako što će u budzetu, pored sredstava koja bi se zaposlenom isplaćivala iz republičkog budzeta, biti obezbeđena i posebna sredstva za tu namenu u iznosu od 15.000 dinara za svaku punu godinu rada.

Do kraja aprila svi zaposleni bi trebalo da budu obavešteni o nameri Ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.