U Kikindi 7. Dani Suvače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2021, 02:10

U Kikindi 7. Dani Suvače

U Kikindi će se održati 7. Dani Suvače, kikindskog mlina na suvi, odnosno konjski pogon. Program, koji će biti posvećen selu Bašaid i papudžijskom zanatu, počinje u 14 sati i trajaće do 20 časova, a posetioci će imati priliku da čuju zanimljive priče o nadimcima u Bašaidu i Šljapićevom bregu iz knjige ’’Tragovi i sećanja – hronika Bašaida’’, autora Dušana Vlajkova.

Viši muzejski pedagog, Dragan Kiurski, najavio je za RTV, da će u Suvači biti predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << papudžijski zanat kroz izložbu predmeta, koji su pripadali papučaru Bošku Vlajkovu, čije su papuče završavale i u Americi. Takođe, u programu će učestvovati članovi KUD-a Bašaid, a zamirisaće i krofne iz ’’Nadine kujne’’.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.