U Južnobačkom okrugu u proteklih godinu dana izrečeno 750 kazni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2021, 20:30

U Južnobačkom okrugu u proteklih godinu dana izrečeno 750 kazni

Više od 2.400 inspektora danonoćno na terenu kontroliše sprovođenje kovid mera. Iako nepopularna, kaznena politika daje rezultate, čulo se na sastanku radne grupe, koja je danas u Novom Sadu okupila sve načelnike upravnih okruga, kao i rukovodioce i šefove inspekcija sa teritorije Vojvodine.

Za proteklih godinu dana izvršeno je preko milion inspekcijskih nadzora, ovog meseca 70.000. U novembru je već ispisano više od 900 prekršajnih naloga, sa ukupnim iznosom od preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 30 miliona dinara kazni. Kaznene mere su očigledno dale rezultate, kaže rukovodilac Radne grupe, doktor Goran Stamenković.

Kada je o Južnobačkom okrugu reč, od 150.000 kontrola, koliko je izvršeno u proteklih godinu dana, izrečeno je svega 750 kazni, najveći broj za nenošenje zaštitnih maski u javnom gradskom prevozu. U proteklih mesec dana najviše se kontrolišu kovid propusnice, zbog čega je ispisano 29 kazni. Ugostitelji se uglavnom pridržavaju mera, kaže Milan Novaković, načelnik Južnobačkog okruga.

"Radno vreme rekao sam, bilo je u 9 slučajava pražnjenje objekata i prekoračenja u ovih mesec dana.a ukupan broj kazni, ukupan broj mera izrečenih od oktobra prošle godine je oko 750 na području južnobačkog upravnog okruga", saopštio je Novaković.

On dodaje da nisu zabeleženi slučajevi falsifikovanih kovid propusnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.