Tunel na Limanu nije deo legende?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunel na Limanu nije deo legende?

U Novom Sadu ovih dana ponovo je aktuelizovana urbana legenda o postojanju mreže tunela, koja spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom grada. a pokrenulo ju je otkriće radnika koji su tokom kopanja kanala za toplovod na Limanu 4 otkrili tunel. I dok Novosađani raspredaju legende, arheolozi ipak smatraju da je u pitanju stari kanalizacioni kolektor.

Nisu rimski novčići, šlemovi, a ni zlato Marije Terezije, već tunel, za koji se još uvek ne zna pouzdano čemu služi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tunel je primetio jedan Novosađanin, koji je na svoj fejsbuk profil postavio ekskluzivne fotografije i snimke. O ovom nesvakidašnjem prizoru obavešteni su i nadležni, a na zahtev Javnog preduzeća "Urbanizam", na teren su izašli arheolozi, koji su odlučili da radove na rekonstrukciji toplovoda treba obustaviti.

Dok čekaju tačne informacije o kakvim tunelima je reč, Novosađani nagađaju, a nekima je ovaj prizor posebno rasplamsao maštu.

Arheolozi napominju da je to najverovatnije novovekovna građevina i pretpostavljaju da je zapravo reč o starom kanalizacionom kolektoru.

Prema nezvaničnim informacijama, ovde se ipak ne radi o tunelima koji potvrđuju staru urbanu legendu o tunelima koji ispod Dunava povezuju Petrovaradinsku tvrđavu sa Novim Sadom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.