Trodnevna žalost u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trodnevna žalost u Francuskoj

Francuski predsednika Fransoa Oland izjavio je da će od sutra biti trodnevna žalost u Francuskoj zbog ubistva francuskog državljanina u Alžiru, saopštila je francuska vlada.

Grupa povezana sa ekstremističkom organizacijom Islamska država objavila je juče snimak pogubljenja francuskog državljanina Ervea Gurdela. Gurdel je otet u nedelju dok je planinario na istoku Alžira.

Na objavljenom video snimku vidi se kako ekstremisti džihadističke grupe Džund el kalifa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (Vojnici kalifata) obezglavljuju Gurdela pošto je Francuska ignorisala njen zahtev da prestane vazdušne udare u Iraku na Islamsku državu.

Portparol francuske vlade Stefan Le Fol potvrdio je danas da su francuski avioni jutros bormbadovali položaje Islamske države u Iraku, ne navodeći druge detalje intervencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trodnevna žalost u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2014

Francuski predsednika Fransoa Oland izjavio je da će od danas biti trodnevna žalost u Francuskoj zbog ubistva francuskog državljanina u Alžiru...Grupa povezana sa ekstremističkom organizacijom Islamska država objavila je juče snimak pogubljenja francuskog državljanina Ervea Gurdela. Gurdel je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.