Trivan: Da Vojvodina ponovo bude perjanica u zaštiti životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Da Vojvodina ponovo bude perjanica u zaštiti životne sredine

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan posetio je Radio-televiziju Vojvodine i obišao novi zgradu na Mišeluku, a kada je reč o njegovom resoru, najavio zajedničke projekte sa Pokrajinskom vladom.

Zajedno sa lokalom i Pokrajinskom Vladom, nastojaćemo da Vojvodina ponovo bude perjanica u zaštiti životne sredine, kao što je to bila pre 10 godina, rekao je Trivan, naglašavajući odličnu saradnju sa predsednikom Pokrajinske Vlade, Igorom Mirovićem, sa kojim je saglasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi osnivanje zasebnog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, ubacilo kiseonik u ovaj resor.

Trivan najavljuje i važan projekat.

"Odlična je saradnja sa lokalom i pokrajinom i želimo da finansiramo sve projekte u domenu životne sredine, a jedan od njih je prećistač voda", rekao je Trivan, najavljujući da je u planu da od Evropske banke bude "povučen" kredit u iznosu od 500 miliiona evra za tu namenu - od tehničke dokumentacije do realizacije.

Zajedno sa generalnim direktorom Radio-televizije Vojvodine Miodragom Koprivicom, ministar je obišao novu zgradu na Mišeluku.

Impresioniran je, kaže, radom Radio-televizije Vojvodine, koja emituje program svih manjina koje žive u Vojvodini i može da posluži kao primer ne samo u Evropi, već i svetu.

Ministar Trivan je u razgovoru sa generalnim direktorom pokrajinskog javnog servisa dr Miodragom Koprivicom razgovarao o značaju medija u procesu razvoja ekološke svesti i budućoj saradnji.

"Moram da pohvalim program Radio-televizije Vojvodine i istaknem stručnost njenih novinara u oblasti ekologije, kao i otvorenost celokupne medijske kuće za tu tematiku", rekao je Trivan i dodao da je RTV najznačajniji misionar u negovanju odnosa sa nacionalnim zajednicama, te da je po programu, koji proizvodi i emituje na brojnim jezicima, među retkima u svetu.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica upoznao je ministra sa programskim radom na 16 jezika, planovima da RTV postane centar za informisanje Podunavlja, kao i sa dinamikom građevinskih radova na novoj zgradi, koji bi trebalo da budu gotovi do kraja novembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.