Tribina Savremeni čovek i savremeni svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Savremeni čovek i savremeni svet"

U Svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu večeras u 19 časova biće održana tribina "Savremeni čovek i savremeni svet" na kojoj će govoriti dr Časlav Koprivica, filozof.

Ideja serije tribina "Savremeni čovek i savremeni svet", koji su pokrenuli Matica srpska i Biblioteka Matice srpske, jeste da potraži odgovore na ključna pitanja današnjeg sveta. Govornici su najeminentnija imena savremene sprske kulture, umetnosti i nauke, navodi se u pozivu.

Dr Časlav Koprivica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rođen je 1970. godine u Nikšiću, u Crnoj Gori. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Redovni je profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Oblasti njegovog naučnog interesovanja su: hermeneutika, fenomenologija, egzistencijalizam, ontologija, teorija kulture, istorija ideja, politička teorija.

Najznačajnija dela su mu: Ideje i načela. Istraživanje Platonove ontologije (2005.), Biće i sudbina. Hajdegerova misao između uzornosti i vremenitosti (2009.), Budućnost straha i nade. Jedan filosofski ogled o dolazećem vremenu (2011.), Filosofija angažovanja (2014.).

Član je Srpskog filosofskog društva. Bio je stipendisata Sasakavine fondacije (1996) i DAAD (1997/1998). Dobitnika je nagrade Drugog programa Radio Beograda Knjiga godine "Nikola Milošević" za najbolje delo iz humanistike za 2005. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.