Tri stotine karatista na turniru u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stotine karatista na turniru u Somboru

Više od 300 karatista iz Hrvatske, Mađarske i Srbije okupilo se u Somboru na 21. Međunarodnom memorijalnom turniru "Igor Anđelković". Među učesnicima turnira karatisti koji tek stasavaju, ali i državni reprezentativci. Jedan od njih je i Miljan Mijanović član karate kluba "Vukovi" iz Kule.

"U seniorskoj konkurenciji osvojio sam treće mesto, ali obzirom da imam tek 18 godina to je dobar rezultat. U konkurenciji mlađih seniora od 18 do 21 godina izborio sam zlato", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miljan član državne reprezentacije.

Mlada Valentina Ostrogonac iz somborskog Karate kluba "Ravangrad" tek krči put ka uspehu.

"U kategoriji nade - 54 kilograma osvojila sam prvo mesto i prvo mesto u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma. Bilo je teško ostvariti ovakav uspeh, jer su protivnice bile dobre", kaže Valentina.

Najuspešnijim klubom proglašen je karate klub "Max" iz hrvatskog grada Ivankova. Klub postoji od 2013. godine i učešće na turniru u Somboru jedina su njihova takmičenja van granica Hrvatske, kaže predsednik kluba Adam Tisucki.

"Prošle godine učestvovali smo prvi put i doveli smo decu koja su se takmičila u 13 kategorija. Ove godine poveli smo 18 mališana koji su se takmičili u 24 kategorije. Mi smo još mlad klub i za sada nemamo svoj turnir, ali smo organizovali Prvenstvo Slavonije i Baranje i Prventsvo Hrvatske u borbama za decu do 13 godina gde smo osvojili četiri državne medalje", kaže Tisucki.

Drugo mesto osvojio je Karate klub "Vukovi" iz Kule, a treće karate klub iz Budosave.

Memorijal "Igor Anđelković" organizuje Karate klub "Ravangrad" iz Sombora u znak sećanja na Igora Anđelkovića, rano preminulog karatistu i trenara u ovom klubu.

"Svake godine turnir je masovniji i kvalitetniji. Ove godine polovina klubova je iz Hrvatske i Mađarske", kaže Slavko Vuković, predsednik KK "Ravangrad" Sombor.

Podršku turniru dao je Strahinja Tepavčević, predsednik Karate saveza Vojvodine. "Za svaku pohvalu je što KK "Ravangrad" istrajava u organizovanju ovog turnira, čak u u uslovima kada to nije lako. Okupili su više od 300 katarista u Somboru što je za svaku pohvalu", kaže Tepavčević.

U Vojvodini ima oko 10.000 karatista i 70 karate klubova. Ove godine biće obeleženo 50 godina karatea u Vojvodini, a tim povodom 31. marta i 1. aprila u Somboru će biti održano državno prvenstvo za mlađe kategorije a očekuje se oko 1.500 mladih karatista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.