Tri godine radijskog jutarnjeg programa Na tri vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine radijskog jutarnjeg programa "Na tri vode"

Povodom trogodišnjice emitovanja radijske emisije "Na tri vode", danas je u Studiju "M" Radio-televizije Vojvodine održana promocija te emisije, koja povezuje Novi Sad, Beograd, Niš, Banja Luku i Gračanicu.

Prisutnima su se predstavili urednici medija učesnica: glavna i odgovorna urednica Prvog programa radija RTV-a Milada Popović, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac, šefica dopisništva Radio Beograda iz Niša Biljana Mijalković i direktor programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radija Republike Srpske Dragan Pajić.

Oni su govorili o značaju međusobne saradnje, okolnostima pod kojima je ta emisija nastala i zajedno su konstatovali jednu zanimljivu činjenicu: nakon tri godine zajedničkog rada, voditelji emisije "Na tri vode" sreli su se uživo prvi put.

"Za nas je ovaj jubilej značajan jer su svi mislili da to neće uspeti, pribojavali su se da će nas Beograd, koji ove godine slavi devedeset pet godina, na neki način potisnuti, ali se to nije desilo. Inače, na inicijativu mog kolege Radomana je i počela ta saradnja, a na moju inicijativu uključila se Republika Srpska", kazala je Popović.

"Radio Novi Sad je uvek bio sinonim za meru, za kvalitet, za dobar program. Mesto na kome se nalazimo je za mene sveto mesto kada je reč o muzici, o nekim stvarima iz rokenrola koje su ovde rađene i snimljene. Za naše dve kuće koje slave tolike decenije postojanja – Radio Beograd slavi devedeset i pet, a Radio Novi Sad sedamdeset godina, tri godine nije mnogo, ali je dokaz da nešto što je novo, što povezuje ljude i gradove sa ovog prostora, koji je nekad bio objedinjen, predstavlja nešto što se najviše dopada ljudima u ovom čitavom projektu", istakao je Kanjevac.

Emisija "Na tri vode" naziv je dobila zato što je u početku realizovana iz tri studija: Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i dopisništva Radio Beograda u Nišu, ali su mu se ove godine priključile još dve stanice: Banja Luka i Gračanica. Postoje indicije da će se broj gradova i dalje povećavati, ali naziv i inicijalna ideja emisije ostaće isti.

Osim najvažnijih jutarnjih informacija, vesti, stanja na putevima, prognoze vremena, u program se javljaju i reporteri iz gradova učesnica, uz temu jutra, savete lekara i obilje zanimljivih rubrika.

Posebna pažnja u programu "Na tri vode" posvećena je događajima iz kuture, izveštajima sa događaja i najavama programa za predstojeće veče.

Stalne rubrike "Dečji budilnik", "Dogodilo se na današnji dan", "Vojvođanske zanimljivosti", "Rokovnik" i "Stari Niš" pružaju slušaocima zabavan početak dana i dobro raspoloženje tokom jutarnjeg programa.



Jutarnji program "Na tri vode" možete da pratite svakog jutra od 6 do 8 sati, na mreži ultrakratkotalasnih predajnika Radio Beograda 2 (97,6 MHz) i Radio Novog Sada (87,7; 99,3 i na 99,6 MHz)

Takođe i na sajtovima Radio Beograda (http://www.radiobeograd.rs/), Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine (http://www.rtv.rs/uzivo).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.