Tri decenije Dramskog studija za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 22:27

Tri decenije Dramskog studija za mlade

Dramski studio pri zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ obeležava tri decenije od osnivanja. Tim povodom u foajeu Pozorišta otvorena je izložba “Igra i uspomene”, koja će pred publikom biti do sredine februara.

Izložbu čini nekoliko celina, a glavna je gde su duž osam metara predstavljeni originalni materijali, fotografije sa predstava, proba i takmičenja, diplome, plakati flajeri, izvodi iz štampe.

“Ceo koncept izložbe je jedan zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekat mnogo ljudi,i u toku trajanja izložbe podrazumeva i vaše učešće. Na taj način se negde samo dodatno ističe značaj zajedničkog rada koji u Dramskom studiju, u Pozorištu, na kraju krajeva i u životu, samo takav donosi rezultate“, kaže Verica Nemet.

Istaknuta su imena svih polaznika, deo izložbe posvećen je njihovim impresijama i mentorima. Tu je i priča o brzalicama kroz koju je svaka generacija prošla, kaže autorka, nekada i sama polaznica.

“I onaj momenat koji jeste savremen je tabla sa QR kodovima koji nose prečice ka Web sajtu napravljenom za ovu priliku i bazi podataka koju smo kreirali, odnosno ka Jutjub kanalu da vi možete da vidite šta je ono što je digitalizovano. Tu je i segment koji se odnosi na knjigu utisaka”, ističe Verica Nemet.

Dramski studio osnovao je glumac Miloje Buca Ivanović, sa mladima je radila i glumica Svetlana Ceca Utješanović, a potom i Vesna Varićak. Glumica Jelena Kesić, nekadašnja polaznica danas je i mentorka u Dramskom studiju.

“Naša misija je bila da se pokaže ono što ovaj grad ima i da se to ne zaboravi, jer je velika stvar da jedan grad ima instituciju koja traje već 30 godina bez prestanka. Naša ideja je bila da nastavimo ono čime smo koleginica Sanja Radišić i ja zadojene u tom Dramskom studiju i želimo da naša deca budu verna publika našeg pozorišta”, kaže Jelena Kesić.

Kroz Dramski studio za mlade prošlo je gotovo 500 ljudi, odigrano je preko 160 predstava, od toga više od 40 jedinstvenih naslova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.