Trg slobode u znaku ljubavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trg slobode u znaku ljubavi

"Festival ljubavi", koji je otvoren 1. februara u Novom Sadu, ove godine se održava, osim na Trgu slobode, na još nekoliko lokacija u gradu.

Prva u nizu aktivacija je saradnja sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog. U četvrtak, 8. februara od 18 časova, biće održana promocija knjige "Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda" autora Nenada Novaka Stefanovića u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Knjiga obrađuje temu velikih ljubavi iz istorije Beograda, među kojima je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priča o Petru Dobroviću, slikaru zastupljenom u kolekciji Pavla Beljanskog, i njegovoj muzi, supruzi Olgi Dobrović iz čuvene novosadske porodice Hadži.

Pored ove, posetioci će nakon promocije moći da čuju i nekoliko odabranih priča koje kriju pojedini portreti iz stalne muzejske postavke.

U petak, 9. februara,od 18 časova, u klubu Teatar, biće održana promocija knjige Jelene Baćić Alimpić "Nigde nema te".

Do kraja nedelje, na Trgu slobode, svake večeri posetioci mogu uživati u različitom muzičkom programu:

Ponedeljak, 05. februara od 19 časova – Veče brazilskog karnevala, kokteli i nastup plesne grupe "Samba Mantock"

Utorak, 06. februara od 18 časova – Igranka – hitovi '60-ih i '70-ih godina prošlog veka

Sreda, 07. februara od 18 časova – Mojo Riders

Četvrtak, 08. februara od 18 časova – Bulevar bend

Petak, 09. februara od 18 časova – hor Muzičke škole "Melodies" od 19 časova Tamburaški orkestar D-mol

Subota, 10. februara od 18 časova – hor Muzičke radionice "Music Star" od 19 časova Allow bend

Nedelja, 11. februara od 18 časova – Prezentacija argentinskog tanga – Todo Tango od 19 časova Muzika Srca

Posetite "Festival ljubavi", pronađite na Kissing point, poljubite se, fotkajte i postavite fotografiju na Instagram uz heštegove #FestivalLjubavi2018 i #ArenaCineplex. Najkreativnije fotografije očekuju nagrade u bioskopu "Arena Cineplex".

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća "Flower wall" na kom je na 30 svetskih jezika napisano "ljubav". Posetioci mogu da se fotografišu kod "vrata ljubavi", "kissing pointa" i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi ili karuselom.

"Festival ljubavi" organizuju "Color Press Grupa" i kompanija "Ninamedia", uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.