Trening i praksa za mlade Rome i Romkinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2016, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trening i praksa za mlade Rome i Romkinje

Krovna organizacija mladih Srbije i Udruženje mladih Roma Srbije pozvali su zainteresovane Rome i Romkinje starosti do 30 godina, da se prijave na trening i program praksi u okviru projekta "Više iskustva za više prilika za zaposlenje mladih Roma i Romkinja". Prijave su otvorene do 28. januara.

U okviru projekta održaće se dve osnovne aktivnosti - trening i praksa. Trodnevni trening ima za cilj jačanje kapaciteta i podizanje zapošljivosti učesnika, kako bi mogli da se uključe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u aktivno traženje posla sa stečenim znanjem i veštinama. Nakon toka, mladi će imati priliku da kroz dvomesečne prakse u organizacijama civilnog društva steknu i prva radna iskustva koja bi trebalo da doprinesu njihovom profesionalnom usavršavanju.

Trening će biti održan od 5. do 7. februara u Nišu, a radne prakse tokom marta i aprila u više gradova i opština u Srbiji.

Poziv je otvoren za mlade Rome i Romkinje iz cele Srbije, do 30 godina starosti, bez obzira na stepen obrazovanja i dosadašnje radno iskustvo.

Svi zainteresovani mogu da se prijave popunjavanje prijavnog formulara koji se može pronaći na ovom linku.

Detaljnije informacije o programu mogu se pronaći na sajtu Krovne organizacije mladih Srbije ili dobiti putem mejla vladan.djukanovic@koms.rs.

Projekat "Više iskustva za više prilika za zaposlenje mladih Roma i Romkinja" finansira Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, kao deo programa unapređenja položaja i statusa Roma u Republici Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.