Treći dan protesta radnika PIK Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan protesta radnika PIK Bečej

Već treći dan nekadašnji radnici PIK-a Bečej protestuju pred zgradom skupštine opštine. Od lokalne i republičke vlasti traže da ispune obećanja koja su davali uoči i odmah nakon prodaje Kombinata.

Među stotinak okupljenih, dojučerašnjih radnika PIK-a, je i šezdesetdvogodišnji Radoslav Labović, otac jednog studenta, i troje đaka čija je supruga, sa diplomom inženjera, takođe bila višak u Kombinatu.

"Tražimo od izvršne vlasti da zaštiti ovaj narod, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove ojađene radnike. Ova opština je centar sveta. Ovde više nema hleba za narod. Ako ovde nema hleba nema ga nigde u svetu", kaže Radoslav Labović.

Pedesetčetvorogodišnja udovica Stamena Svirčev nakon punih 35 godina rada u Radnoj jedinici Svinjarstvo PIK-a Bečej narednih dvanaest meseci preživljavaće sa 14 hiljada dinara a potom će penziju čekati tokom još tri godine nefinansirane neizvesnosti.

"To možemo da zahvalimo našim direktorima koji ni jednom rečju nisu stali iza nas. Umesto da sam otišla u penziju, našla sam se na ulici", kaže Stamena Svirčev.

Na Trgu oslobođenja, vezani zajedničkom nedaćom, Pikovci su čekali odgovor na samo jedno pitanje.

"Pitamo predsednika opštine Vuka Radojevića kako ne može da izađe pred ljude i kaže, ono što govori na televiziji, da su pare obezbeđene još u decembru i da se samo traži način na koji će nam ih isplatiti. Kaže da niko neće biti gladan ali to nije istina jer ćemo već za tri meseca ostati bez ikakvih prihoda", u ime svojih kolega pita Dragomir Urošev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.