Treća premijera u Somboru - Tenor na zajam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća premijera u Somboru - "Tenor na zajam"

Na sceni Narodnog pozorišta u Somboru premijerno je izvedena predstava "Tenor na zajam", treća premijera u sezoni 2017/2018. a ujedno i šesta predstava rediteljke Olivera Đorđević na somborskoj sceni.

Puna sala raspoložene, vesele i nasmejane publike tokom predstave "Tenor na zajam", koja je opravdala sva očekivanja! Kako su vodvilji često dobra matematička vežba, rad sa mladom ekipom bio je osveženje i uživanje istakla je rediteljka.

"Ovog puta je u pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u neku ruku, klasičan vodvilj Kena Ludviga koji se dešava u jednom hotelu, međutim, ono što je specifično za ovaj vodvilj je to da je povezan sa operom i da su, deo likova, operski pevači tako da postoji jedna druga crta koja je dala klasičan ton, i zaista imam utisak da smo napravili jednu toplu i drugačiju predstavu." rekla je Olivera Đorđević, režiser komada.

Poprilično zahtevne pevačke deonice, s obzirom na tematiku opere i operskih zvezda, imali su glavni glumci ove predstave.

"Somborska publika uvek uživa u dobrim vodviljima i mislim da smo napravili jedan dobar vodvilj, onako malo starinski, nismo menjali epohu niti išta iako je to ponekad opasnost danas. Ljudi su prihvatili te tridesete godine, operski milje i sve ono što može vodviljski da se zameša u tom ambijentu tako da sam,zaista, prezadovoljan reakcijom publike!" ispričao je glavni "tenor" predstave glumac Ninoslav Đorđević.

Za glumca Aleksandara Ristovskog predstava je druga premijera u Narodnom pozorištu u Somboru al ovog puta kao redovan član pozorišta: "Zanimljivo mi je bilo da igram Maksa zato što ima puno promena – od štrebera koji je plašljiv do Otela i do ovog Maksa koji se na kraju pojavljuje, tako da je bilo zanimljivo šetati kroz njegove nijanse i mislim da je bilo zanimljivo večeras!"

Osim glumačkih tenova,Ninoslava Đorđevića i Aleksandra Ristovskog, u predstavi igraju David Tasić Daf, Milijana Makević, Biljana Keskenović, Vanja Nenadić, Danica Grubački i Nemanja Bakić koji su sjajno obavili povereni glumački zadatak koji je publika prepoznala i nagradila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.