Treća Srbija: Na delu nova koalicija SRS, LSV i DS u Novom Sadu

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija: Na delu nova koalicija SRS, LSV i DS u Novom Sadu

Treća Srbija je saopštila je da je današnja sednica Skupštine grada Novog Sada na svetlo dana izvela novi politički savez u Srbiji - koaliciju Srpske radikalne stranke (SRS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS).

U saopštenju se navodi da su te tri stranke prvo podnele zajednički predlog dnevnog reda za skupštinsko zasedanje, a da su po završetku sednice Skupštine Grada Novog Sada imale konferenciju za medije na kojoj su "opet zajedno nastupile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznoseći niz besmislenih optužbi na račun Treće Srbije".

U Trećoj Srbiji ističu da se može pretpostaviti da će "upravo SRS podržati kabinet Bojana Pajtića posle najnovije krize pokrajinske vlasti i najave Saveza vojvođanskih Mađara da će istupiti iz koalicije", i da ispada da je skupština Novog Sada, kako naglašavaju u toj stranci, poslužila samo kao "poligon za uvežbavanje nove koalicije".

Treća Srbija je članica vladajuće koalicije u Novom Sadu, a odborničke grupe DS, SRS i LSV zajednički su podnele zahtev za sazivanje sednice Skupštine Grada, na kojoj je trebalo da se raspravlja o poslovanju Javnog preduzeća "Informatika", nakon izveštaja Državne revizorske institucije, i o smeni direktora tog preduzeća Gorana Čelara koji se na toj funkciji nalazi na predlog Treće Srbije.

Pomenuta sednica Skupštine Grada održana je danas, a trajala je svega nekoliko minuta, jer većina poslanika nije prihvatila predloženi dnevni red.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Treća Srbija: Savez SRS, LSV i DS

Izvor: B92, 27.Feb.2015

Treća Srbija je saopštila je da je jučerašnja sednica Skupštine grada Novog Sada na svetlo dana izvela novi politički savez u Srbiji - koaliciju SRS, LSV i DS...U saopštenju se navodi da su te tri stranke prvo podnele zajednički predlog dnevnog reda za skupštinsko zasedanje, a da su po završetku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.