Tražite da ne plaćate dimničarinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražite da ne plaćate dimničarinu

Udruženje za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“ uložilo je Zaštitniku građana Novog Sada pritužbu na odluku o dimničarskim uslugama u Novom Sadu. Zaštitinik je ocenio da je prilikom sprovođenja ove odluke načinjeno niz nepravilnosti.

"Od kada je uvedena dimničarina, nama se obratilo na stotine ljudi. Imamo i peticiju iz jednog dela grada koju je potpisalo oko 500 sugrađana koji traže da se pokrene inicijativa za ocenu ustavnosti ove odluke", kaže za RTV Radomir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ćirilović, predsednik udruženja.

Prema njegovim rečima, Udruženje je uputilo zahtev zaštitniku građana Novog Sada.

"Dobili smo pozitivan odgovor da nije na valjan način pristupljeno donošenju ove odluke jer je poznato da nemaju svi objekti dimnjake, pa je time i nelogično da sa naplaćuje neka usluga koja nikada neće biti izvršena", kaže Ćirilović.

Dodaje da je Kancelarija zaštitnika utvrdila da su JKP "Stan" i "Informatika" morali da utvrde tačan broj korisnika ovih usluga koji imaju dimnjake, što su propustili da utvrde, a računi su ispostavljeni svi građanima Novog Sada. Pored toga, napravili su niz propusta i Zaštitnik građana im je naložio da ih isprave.

"Još nema nikakvu informaciju o tome da li su ova javna preduzeća postupila po preporuci zaštitnika građana. Oni su to morali davno da urade. Mi ćemo insistirati da što pre isprave sve nepravilnosti", kaže Ćirilović.

On dodaje da svaki Novosađanin može da pošalje predstavku "Informatici" i da kaže da ta usluga nikada neće moći biti izvršena iz prostog razloga jer nemaju dimnjak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.