Tragedija u Pančevu: Staford izujedao ženu do smrti, drugu teško povredio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Pančevu: Staford izujedao ženu do smrti, drugu teško povredio

Pas rase staford jutros oko sedam sati u Pančevu napao je dve žene. Jedna žena je preminula a druga je sa povredama prebačena u pančevačku bolnicu.

Do napada je došlo u dvorištu porodične kuće u ulici Bore Šipoša broj 40 u naselju Topola. Preminula žena je majka vlasnika psa, a povređena osoba mu je rođaka. Ona je zadobila teške povrede i zbrinuta je u pančevačkoj bolnici.

"Vesna Munjeran 1963. godište primljena je u veoma teškom stanju sa prelomom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obe potkolenice sa ujednim ranama na potkolenicama i na ostalim delovima tela. Njeno stanje je ozbiljno i ona je podvrgnuta tretmanu", kazao je doktor Stanislav Milošević iz Opšte bolnice u Pančevu.

Tužilastvo je naredilo obdukciju kako bi se utvrdio tačan razlog smrti žene koja je preminula nakon napada psa.

Prvi komšija kaže da je pas uglavnom bio vezan i ne zna kako je došlo do ove tragedije.

"Čuo sam galamu, ali nisam znao o čemu se radi, tek sam kasnije čuo da je pas nekako odvalio vrata i napao gazdaricu", rekao je komšija Tomislav Maksimović.

U pančevačkom Društvu prijatelja životinja "Ljubimci" objašnjavaju da do ovakvih situacija dolazi uglavnom usled nedovoljne socijalizacije i neadekvatnog držanja pasa i da to ne treba vezivati za rasu.

"Karakter pasa se formira u veoma ranom periodu i veoma je važno da vlasnici na vreme počnu da rade sa svojim psima. Da ih navikavaju na okolinu, da ih socijalizuju. Ukoliko se pas ne socijalizuje na vreme i ne obuči da pravilno reaguje na impulse iz okruženja može doći do velikih problema", saopštio je Ivan Kurajov iz Društva prijatelja životinja "Ljubimci".

Prilikom hvatanja i zbrinjavanja psa prelom desne potkolenice zadobio je radnik JKP "Higijena". Njemu je takođe ukazana pomoć u pančevačkoj opštoj bolnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.