Tradicionalna trka Deda Mrazova na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 14:10

Tradicionalna trka Deda Mrazova na Paliću

Tradicionalna Trka Deda Mrazova na Paliću okupila je danas više hiljada učesnika različitih generacija. Kao još jedan dokaz da duh praznika, kojem pripada i ova manifestacija s tradicijom dugom više od dve decenije, spaja i raduje.

S kapicom ili kostimom Deda Mraza, svi putevi su i danas vodili na Palić. Ali bukvalno. Nešto pre 11 časova putevi i staze koje vode do Velike Terase na Paliću bili su zakrčeni kolonama ljudi koji tradicionalnom trkom Deda Mrazova slave duh >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstojećih Božićnih praznika.

“Sve za radost dece. Ova božićna čarolija i to”, kaže jedan anketirani učesnik svoje utiske o ovoj trci.

“Ja sam prvenstveno došao zbog dece, zbog moje dece, da bi zajedno otrčali ovu trku, da bi se proveli lepo”, dodaje drugi učesnik.

“Ovo je jedna velika manifestacija i svake godine dolazimo. Gledamo da ispoštujemo veliku trku Deda Mrazova i sada sa najnovijim članom idemo u nove pobede”, smatra treći anketirani učesnik trke.

Trčalo se ili šetalo stazom dugom kilometar i po. Prošle godine je po kiši učestvovalo oko hiljadu trkača, od sedam meseci do 77 godina, a ove godine ih je bilo bar tri puta više, ili bar toliko medalja obezbeđeno za sve učesnike trke, od kojih su najsrećniji nagrađeni biciklom.

“Kako se bliži kraj godine, tako se sve više i više okrećemo prema porodici. Treba da uživamo zajedno. Treba da izađemo malo u prirodu i ispunimo dušu pred najlepše praznike”, ističe ispred organizatora direktorka preduzeća “Park Palić” Valerija Denč.

Tu su bili i pravi Deda Mrazevi, hleb s mašću, zimski slatkiši. Jedino je za kompletan ugođaj nedostajao – sneg.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.