Todosijević: Izmišljene optužnice vrsta pritiska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2019, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todosijević: Izmišljene optužnice vrsta pritiska

Orkestriranim napadima i izmišljenim optužnicama, ali i drugim vrstama pritiska, Priština poslednjih meseci želi da zastraši srpski narod na Kosmetu, da ga primora da se pokori ili iseli. Zato ova optužnica ne predstavlja direktan napad na mene, već na čitav srpski narod, pre svega na severu Kosmeta.

Tim rečima za Novosti, član predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević, komentariše optužnicu koju su prištinske vlasti podnela protiv njega zbog izjave da u Račku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije bilo masakra.

Todosijević kaže da ta izjava nije bitna i da albanske vlasti mogu da pronađu bilo koji razlog za podizanje optužnice.

Mnogi Srbi su uhapšeni na osnovu lažnih optužnica i lažnih svedoka. Cilj je da se uguši istina i sloboda govora, a Srbima se ne dozvoljava ni fer suđenje, naveo je on.

Prema njegovim rečima, jasno je da kosovsko pravosuđe nije odvojeno od politike i da radi po instrukcijama političara.

"I upravo je po tim instrukcijama poslednjih dana Priština je podigla pedesetak optužnica protiv Srba, što niko iz međunarodne zajednice ne komentariše. A trebalo bi bar da skrenu pažnju na malverzacije šestorice ministara u kosovskoj vladi", kazao je Todosijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Poslednjih dana Priština je podigla pedesetak optužnica protiv Srba"

Izvor: B92, 03.Jul.2019

Priština -- Orkestriranim napadima i izmišljenim optužnicama i drugim vrstama pritiska, Priština želi da zastraši srpski narod na Kosmetu, kaže Ivan Todosijević..."Zato ova optužnica ne predstavlja direktan napad na mene, već na čitav srpski narod, pre svega na severu Kosmeta", kazao je član...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.