Titel: Direktor pretučen, štrajk prekinut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titel: Direktor pretučen, štrajk prekinut

V. d. direktora Osnovne školi "Svetozar Miletić" u Titelu Vojislav Đurđevac pretučen je juče u dvorištu škole. Napadač je otac maloletnog deteta, koje je, direktor, navodno zlostavljao. Zbog svega, kolektiv škole je stupio u štrajku, koji je ipak prekinut nakon dogovora sa pokrajinskiom sekretarom za obrazovanje.

Roditelji su protiv direktora podneli krivičnu prijavu, a majka deteta Jovana Filipović kaže da su angažovali advokata koji je upućen u sve ima njihovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << punomoć

Na naše pitanje, šta je konkretno sadržaj krivične prijave, ona je odgovorila?

"Pedofilija nad mojom maloletnom ćerkom".

Kolektiv škole nije želeo da komentariše optužbe protiv v.d. direktora Đurđevca, ali su ogorčeni čitavom sitacijom i tvde da je čitav slučaj kulminacija politizacije izbora za direktora.

"Napad na našeg pre svega kolegu doživljavamo kao napad na svakog od nas. Ovaj taj čin uopšte oslikava lošu situaciju koja ovde traje već godinama", kaže Slavica Stepanović, profesorica istorije.

Stevan Radulović, profesroe informatike i tehničkog obrazovanja kaže da se ovako nešto nikada nije dogodilo u ovoj školi.

Načelnik školske uprave za Južnobački i Sremski okrug Petar Viđikant smatra da je reč o vrhuncu višegodišnje loše situacije u školi "Svetozar Miletić".

"Apsolutno razumem revolt koleginica i kolega koji su nezadovoljni situacijom oko izbora direktora, a mislim da se situacija otela kontroli jer se desio čak i fizički napad na zaposlene u školi, tako da mi više ne možemo da govorimo o školi kao o bezbednom mestu, ne samo za učenike – nego nažalost i za zaposlene", kaže Viđikant i dodaje da je reč o neverovatnim optužbama i sa jedne i sa druge strane koje još nisu dokazane, te da će u ovoj situaciji najviše pomoći izveštaj SUP-a.

Dogovor prekinuo štrajk

Štrajk prosvetara je ipak prekinut, a đaci će se sutra vratiti u klupe, dogovoreno je no sastanku pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice Mihalja Njilaša i predstavnika Štrajkačkog odbora i oba sindikata titelske škole, koji je danas u sedištu Pokrajinske vlade.

V. d. direktor škole Vojislav Đurđevac, ovlastio je svoju pomoćnicu Gordanu Šarkić da vodi školu u njegovom odsustvu.

"Pokrajinski sekretar za obrazovanje je - imajući sluha za zahteve prosvetara i posebno misleći o pravima deteta na redovno školovanje, kao i na bezbednost nastavnika i đaka učinio sve što je u njegovoj nadležnosti da se situacija u školi normalizuje, a nastava nesmetano nastavi", kaže se u saopštenju iz sekretarijata.

U isto vreme Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje apeluje na sve državne organe da obezbede sigurnost i bezbednost đaka u školama.

Uzeo "pravdu" u svoje ruke

Roditelji devojčice podneli su 24. maja policiji u Titelu krivičnu prijavu protiv sugrađanina za kojeg su rekli da je, na nedozvoljen način, dodirivao njihovu ćerku, a otac devojčice je fizički napao čoveka protiv kojeg je podneo krivičnu i protiv njega je podneta prekršajna prijava, saopštila je juče novosadska policija, a prenela agencija FoNet.

Policija je o tome obavestila nadležno tužilaštvo o prijavi roditelja i Centar za socijalni rad, a po nalogu tužilaštva, policija je dostavila izveštaj o ovom događaju.

Na osnovu tog Izveštaja, Osnovno javno tužilaštvo uputilo je policiji, 2. juna, zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja po kome je policija odmah počela da postupa, kaže se u saopštenju.

Policijskoj stanici u Titelu juče je prijavljeno da je otac devojčice fizički napao sugrađanina protiv kojeg je podneo krivičnu prijavu, a kome su lekari konstatovali lake telesne povrede.

Nadležno tužilaštvo izjasnilo se da u ovom događaju nema elemenata krivičnog dela, pa je policija protiv oca devojčice podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, u skladu sa odredbama Zakona o javnom redu i miru, saopštila je policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac prebio direktora škole jer mu je pipao ćerku?

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015

Otac učenice Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Titelu napao je direktora te škole jer je sumnjao da je na nedozvoljen način dodirivao njegovu ćerku...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Otac je prethodno podneo krivičnu prijavu protiv direktora, a policija je zatim protiv oca podnela...

Nastavak na Mondo...

Prijava zbog napada na v. d. direktora škole

Izvor: RTS, 03.Jun.2015

Otac devojčice, učenice Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Titelu, fizički je napao v. d. direktora te škole za koga je sumnjao da je na nedozvoljen način dodirivao njegovu kćerku, pošto je prethodno protiv njega podneo krivičnu prijavu. Policija je zatim protiv oca podnela prekršajnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.