Tiodorović: Novozaraženi mahom mladi, skok u sledećih 10 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 10:55

Tiodorović: Novozaraženi mahom mladi, skok u sledećih 10 dana

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da većinu novoobolelih od koronavirusa u Srbiji čine mladi od 20 do 40 godina starosti, koji bolest podnose dobro, ali da oni predstavljaju rizik za sve starije u svom okruženju.

Kako je rekao, na respiratoru i sa teškim oblicima bolesti su stariji i hronični bolesnici.

Tiodorović je za Blic kazao da Srbiju u narednih 10 do 15 dana očekuje skok zaražavanja jer mladi uglavnom žive u kućama sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jednom do dve generacije, kao i da je povećanje broja zaraženih bilo očekivano.

"Problem je što ima onih koji ne poštuju mere, ali i u njihovoj kontroli. Još nije trenutak da se uvede policijski čas. Još uvek smo na broju daleko ispod onog koji postoji oko nas i u Evropi jer spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu na 100.000 slučajeva", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Situacija sa koronom OZBILJNA, novozaraženi mahom MLADI

Izvor: OkRadio.rs, 26.Okt.2020

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da većinu novoobolelih u Srbiji čine mladi od 20 do 40 godina starosti, koji bolest podnose dobro, ali da oni predstavljaju rizik za sve starije u svom okruženju. Kako je rekao, na respiratoru i sa teškim oblicima bolesti su stariji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.