Terra Multimedia vikend u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terra Multimedia vikend u Kikindi

Centar za likovnu i primenjenu umetnost "Terra" danas i sutra organizuje dvodnevni umetnički i kreativno-istraživački audio-vizuelni događaj koji će se održati u Ateljeu "Terra" u Kikindi, Danila Kosića bb. Početak programa najavljen je za 20 časova.

Danas, prvog dana manifestacije, publika će imati priliku da uživa u nastupima kantautora i muzičkih grupa na ovogodišnjem Festivalu Savremene Akustične Muzike -Terra Acustica.

Terra Acustica prezentuje autorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muziku i ostvarenja muzičara koji neguju autentično stvaralaštvo i polazište bazirano prirodnim-akustičnim instrumentima koji u ovom festivalu objedinjuju muzičku i likovnu umetnost, odnosno prirodne materijale kao medijume umetničkog izražavanja (u ovom slučaju glina to jest terakota i drvo), kaže se u najavi.

Festival Tera akustika prvenstveno je osmišljen kako bi pomogao neafirmisanim niskobudžetnim izvođačima isključivo akustične muzike da dođu do medijskog prostora

Žanrovsko poigravanje izvođača bluz, jazz, pop, rock, indi, funk i dr. stilizovanom estetikom, omogućava ljubiteljima različitih muzićkih pravaca da na jednom mestu i u jedinstvenom ambijentu na najbolji način dožive savremenu akustičnu muziku.

Drugi dan manifestacije programski korespondira sa aktuelnim audio i video izrazom i izazovima, bogat nastupima i umetničkim sadržajima koji su bazirani na analognim, digitalnim i više medijalnim platformama i komunikacionim uređajima.

Terra Beats&Multimedia održava se na nekoliko lokacija, čije otkrivanje i sadržaje posetioci imaju mogućnost da istraže. Pored otkrivanja jedinstvenog i izuzetnog kulturno-umetničkog resursa -TERRA, želja organizatora je da podstakne posetioce u sticanju novih doživljaja i umetničkih iskustava, individualnih i zajedničkih.

Umetnici koji nastupaju, na licu mesta kreiraju svoje radove i istovremno ih prezentuju publici, stim je interakcija jedinstveno, zajedničko i neponovljivo iskustvo.

Cilj same manifestacije je prezentacija različitih oblika kreativnog izražavanja, predstavljanje kulturno-umetničku građe, produkcije i fundusa skulptura u terakoti.

Svi radovi i nastupi biće naknadno posebno publikovani prezentovani putem socijalnih mreža i drugih dostupnih kanala komunikacije.

Ulaz za sve programe je besplatan. Pokrovitelj manifestacije je SO Kikinda.

TerraAcustica IV LineUp:

Katarina&Ljubica Duo /BG/ - jazz

Jovanović /BG/ - americana, storytelling

Filiman /BG-NS/ - RnR, blues

6. Čulo /SM/ - šansonjerski rock

The Fandrokasch /KI/ - funk, blues tamburaši

Vanya Con Trios /KI/ - vojvodiniana, pop

TerraBeats and Multimedia LineUp:

Projekat //0: Stefan Jovanović, Zoran Radulović, ModernQuartet (introducing Volca Beats), Ubivae (livea act), Daniel Aleksandar Danilović (live act), Fakir DJZ, Branko Milovanović, Goldman&Furashi, Gigatron Selecta dub structure

Multimedia: Social palstic virtual gymnastics

Filmography: Quentin Dupoieux (Mr Oizo)

Artworks: Slaviša Starčev, Zaric Abraccio

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.