Teofilovići nastupili u Sinagogi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2017, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teofilovići nastupili u Sinagogi

Nakon četiri godine, jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske muzike, braća Teofilović, nastupili su sinoć u Novom Sadu, održavši u novosadskoj Sinagogi još jedan nezaboravan nastup.

Poznati muzičari blizanci iz Čačka, širom sveta nazivani „glasovima stoleća" i umetničkim "ikonama", a njihova muzika lekovitom – Teofilovići su novosadskoj publici predstavili svoje najnovije izdanje, skromnog naslova, "Teofilovići", koje čine pesme sa Kosova i Metohije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Makedonije.

Za razliku od prethodnog albuma "Vidarica", snimljenog u saradnji sa našim poznatim muzičarem klasične gitare iz Los Anđelesa Miroslavom Tadićem – izdanje "Teofilovići" urađeno je samo u aranžmanu akapela, bez muzičkih pomagala.

Ali je kao gost sinoćnjeg programa – a sada već i njihov saradnik, kako objašnjavaju poznati blizanci – nastupio pijanista i kompozitor Marko Marić, koji je novosadskoj publici pružio jedan sasvim nov, ali istovremeno i uzvišen, jasan i izražajan zvuk Teofilovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.