Svetski dan prve pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2016, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan prve pomoći

Dan prve pomoći biće obeležen 10. septembra širom sveta, a tema ove godine su "Deca i mladi u prvoj pomoći", saopštio je Crveni krst Srbije.

Kako je navedeno, organizacije Crvenog krsta u Srbiji će povodom Dana prve pomoći organizovati edukativne radionice prve pomoći za učenike nižih razreda osnovne škole, radionice za mališane koji borave u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite, kao i predavanja iz prve pomoći za buduće mame.

"U Crvenom krstu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se posvećuje posebna pažnja edukaciji dece i mladih. Mladi su uključeni u sve aktivnosti i programe, a u oblasti prve pomoći, deca i mladi čine preko 70 procenata naših volontera", piše u saopštenju.

Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.