Svetlo u svetioniku - najnovija knjiga Igora Mirovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2022, 23:15

"Svetlo u svetioniku" - najnovija knjiga Igora Mirovića

Nakon tri objavljenje zbrike poezije, Igor Mirović još jednom se predstavio u ulozi pesnika. Njegovo najnovije delo "Svetlo u svetioniku" u izdanju Lagune promovisano je u Arhivu Vojvodine.

Zbirka poezije koja obuhvata skoro pune tri decenije pesničkog stvaralaštva, prestavljena je publici u amfiteatru na otvorenom u Arhivu Vojvodine. "Svetlo u svetioniku" naziv je najnovije knjige Igora Mirovića, koju čini poezija od 1994.godine sve do danas.

Dragan Stanić ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je svetlo oduvek bilo jedno od najmoćnijih simbola u umetnosti i da ono na svojevrsan način predstavlja metafizički izraz ljudske sudbine. Otud još veći značaj Mirovićevog traganja za svetlom u svetioniku.

U dvojnoj ulozi političara i književnika bile su mnoge naše eminetne ličnosti, poput Svetozara Miletića i Jaše Tomića. Spona između politike i pisane reči ne može se naslutiti u Mirovićeom pesničkom jeziku, koji se iznova menja, raste i traga za novim oblikom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.