Svečano obeležene 62. godine Univerziteta u Novom Sadu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 13:15

Svečano obeležene 62. godine Univerziteta u Novom Sadu (AUDIO)

Dodeljivanjem nagrada studentima za stručne i naučne radove i promocijom novih profesora emeritusa, u Rektoratu našeg Univeziteta, svečano je obeležena 62. godišnjica postojanja te ustanove. Tim povodom je poručeno da je, zbog primene savremenih tendencija u obrazovanju, kao i proizvodnje više stotina hiljada studenata, Univerzitet u Novom Sadu jedna je od najznačajnijih obrazovnih ustanova u našoj zemlji.

Nagrada za naučne radove je značajna motivacija za dalje usavršavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže nagrađeni mladi istraživač sa zrenjaninskog Tehničkog fakulteta Danilo Čolović, objašnjavajući da su nagrade za naučni doprinos prvi korak ka željenoj karijeri.

Univerzitet u Novom Sadu ima 14 fakulteta, 3 naučna instituta i 250 naučnih laboratorija u kojima se primenjuju najsavremenije obrazovne prakse, navodi rektor te ustanove Dejan Madić, dodajući da se, za školovanje u Novom Sadu, odlučuje sve više studenata.

To potvrđuje i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnostraživačku delatnost Zoran Milošević, ukazujući da je, osim znanja, u središtu pažnje novosadskih obrazovnih institucija i usađivanje i negovanje opšteljudskih vrednosti kod mladih.

Tom prilikom je poručeno da se unapređivanjem ličnih kvaliteta unapređuje čitava društvena zajednica, kao i da je pružanje znanja i prilika mladim istraživačima ulaganje u državni i pokrajinski razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski Univerzitet proslavio 62. godine postojanja u društvu NAJBOLJIH STUDENATA I NOVIH PROFESORA

Izvor: Blic, 27.Jun.2022

Dodeljivanjem nagrada studentima za stručne i naučne radove i promocijom novih profesora emeritusa, u Rektoratu novosadskog Univeziteta, svečano je obeležena 62. godišnjica postojanja te ustanove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.