Svečani koncert povodom 65 godina Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2022, 15:30

Svečani koncert povodom 65 godina Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine

Radio–televizija Vojvodine ove godine slavi svoj 73. rođendan, a Veliki tamburaški orkestar RTV-a obeležava 65 godina od osnivanja. Tim povodom, u utorak 29. novembra, sa početkom od 20 časova će se održati svečani koncert, koji će se uživo prenositi na Prvom programu televizije i Prvom programu radija RTV-a.

Veliki tamburaški orkestar izvešće neke od najpoznatijih tradicionalnih pesama, transkripcije kompozicija klasične muzike i originalne numere pisane upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za taj orkestar.

Na sceni će im se pridružiti bivši članovi orkestra koji su u penziji i vokalni solisti Zvonko Bogdan, Milan Prunić, Ivana Mulić, Tamara Кapetanović i dr.

Za dirigentskom palicom smenjivaće se Zoran Mulić i Dubravko Isakov Cicko, dok će Mića Janković, Saša Šćitaroci – Obad, Dejan Radović, Aleksandar Sofronijević i Ljubiša Pavković naizmenično voditi pojedine numere.

„Drago nam je da smo zaista dostojni predstavnici Radio – televizije Vojvodine gde god da se pojavimo, kako u državi, tako i u inostranstvu. Mislim da su upravo naši muzički ansambli poseban bastion odbrane muzičkog identiteta srpskog naroda ali i svih ostalih naroda koji na ovim prostorima vekovima žive“, kazao je Rukovodilac Sektora muzičke produkcije RTV Bojan Trenkić.

Profesor Zoran Mulić, kompozitor i dirigent, 38 godina je neizostavni deo Velikog tamburaškog orkestra RTV-a: „Ljubav prema tamburaškoj muzici se uvek odražavala i na Veliki tamburaški orkestar, kao vrhunski profesionalni sastav i ansambl koji je, u svetskim okvirima, apsolutno neprevaziđen.“

Da podetimo, specijalni, slavljenički koncert Velikog tamburaškog orkestra RTV-a, možete uživo pratiti na Prvom programu radija i Prvom programu televizije RTV-a u utorak, 29. novembra u 20 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslušajte kako se Jelena Tomašević priprema za veliki koncert u Abu Dabiju VIDEO

Izvor: B92, 23.Nov.2022

Večeras se u Abu Dabiju odvija tonska proba simfonijskog orkestra RTS-a za koncert Adree Bočelija. A pop pevačica Jelena Tomašević će nastupati kao gost...Naime, u toku sutrašnjeg dana će se pred 20.000 ljudi održati koncert u Etihad areni. Orkestar Radio televizije Srbije će odsvirati ceo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.