Svečana akademija Rukometnog saveza Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana akademija Rukometnog saveza Vojvodine

Rukometna priča stara 70 godina ispričana je u četvrtak, 23. januara u Kongresnoj sali Master centra. Svečanoj akademiji koju je organizovao Rukometni savez Vojvodine kako bi obeležio jubilej svog rada prisustvovalo je preko 200 zvanica, iz sveta sporta, ali i iz ostalih oblasti.

Na samom početku, premijerno je prikazan deo filma koji je snimljen da predstavi sve ono što se uradilo u proteklih 70 godina.

Nakon toga prisutne je najpre pozdravio predsednik Upravnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbora RSV Borislav Perović, vodeći ih kroz kratku istoriju rukometa i rada Saveza.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez čestitao je jubilej i poželeo nastavak uspešnog rada.

Posle uvodnih reči prešlo se na dodelu plaketa onima koji su na neki način obeležili i doprineli radu Saveza. Predsednik Skupštine Zoran Pašić, predsednik Upravnog odbora Borislav Perović i generalni sekretar Slobodan Višekruna najpre su uručili specijalne plakete prijateljima Saveza – Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Sportskom savezu Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, Rukometnim savezima Srbije, Kosova i Metohije, Beograda, Centralne Srbije, Republike Srpske, kao i zajednicama sudija i kontrolora, delegata i trenera RSS.

Tom prilikom dobitnici su uručili poklone i predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine. Za nesebičan doprinos nagrađeni su prijatelji Saveza – RTV, TV Arena Sport, firme Modekolo, Put-invest, Bobar i Naftachem.

Dodeljena su i pojedinačna priznanja. U istoriji dugoj 70 godina, menjao se način rada, ali su kvalitetni ljudi bili i ostali najvažniji deo ove rukometne organizacije. Svaki od pojedinaca koji su primili plaketu utkali su deo sebe, svoje volje, vremena i energije, kako bi viši sportski ciljevi bili ostvareni.

Među dobitnicima našli su se istaknuti rukometni radnici, koji su na različitim funkcijama dali sve od sebe da rukomet u Vojvodini postane bolji.

S obzirom na to da je rukomet sport u kojem je individualnost podređena kolektivu Rukometni savez Vojvodine nagradio je sve one koji su u nacionalnom dresu predstavljali svoju zemlju na najbolje mogući način.

Pred sam kraj zvaničnog dela programa u ime dobitnika prisutnima se obratio nekadašnji predsednik RSS Velimir Marjanović.

Druženje starih rukometnih prijatelja nastavljeno je na koktelu koji je upriličen u restoranu Master centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.