Svako peto dete gojazno?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svako peto dete gojazno?

Svako peto dete kod nas je gojazno, i s tim u vezi organizuju se razne akcije koje imaju za cilj da skrenu pažnju javnosti na to da se pravilne navike u ishrani stiču u najranijem uzrastu. Upravo takva kampanja organizovana je u osnovnoj školi "Jovan Popović".

Đaci su imali priliku da iskoriste svoju kreativnost i maštovitost i da sami naprave doručak od sastojaka koji koji su im bili najukusniji. Prilikom pripreme i odabira namirnica, pomoć su im pružili zaposleni u Institutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za javno zdravlje Vojvodine, kao i budući kuvari, učenici Srednje škole "Svetozar Miletić".

"Jako nam je važno da ih naučimo pravilnim izborom namirnica, da nema uopšte potrebe za dodavanjem suplemenata, tako da upravo ove školice sa ovakvim izborom namirnica vode ka tome da nam deca ustvari budu zdrava. Sada kroz anketiranje smo videli ustvari da oni izuzetno vode računa o tome da imaju onaj najvažniji obrok u toku dana, a to je doručak", rekla je dr dragana Balać iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Osim ove kampanje Osnovna škola "Jovan Popović" priključuje se u obeležavanju i drugih manifestacija, između ostalog, i svetskog dana hrane. Direktor škole ističe da bi trebalo obezbediti što više zdravih obroka za decu, a za to je potrebno više novca.

"Mi moramo da decu edukujemo na pravi način, na pravilnu ishranu, sa novim pravilnicima koji stupaju na snagu od ove školske godine. Mi ćemo i u buduće  praviti kombinacije što se tiče fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, jer to su prve stvari koje govore o prevenciji gojaznosti", rekao je Goran Stevanović, direktor osnovne škole "Jovan Popović".

Kampanju čiji je cilj promovisanje pravilne ishrane, i ove godine, osim Instituta za javno zdravlje Vojvodine, podržala je Gradska uprava za zdravstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.