Suveniri iz Srema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suveniri iz Srema

U vreme godišnjih odmora strani ili domaći turisti rado obilaze sremske destinacije i sa njih nose divne uspomene u vidu fotografija, sećanja ali u potražnji su i suveniri specifičnii za ovaj kraj.

Suvenir je predmet ili sitnica koji se kupuje na putovanjima za sebe ili za nekog vama dragog. Svrha suvenira je da vas podseti na mesto koje ste posetili, određene događaje ili osobu.

Suvenir nosi posebnu oznaku turističke destinacije koju ste posetili autentičnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i laku prepoznatljivost, i pruža širu sliku o zemlji, regionu ili mestu iz kog potiče. On predstavlja verni dokaz tog podneblja ili sredine, zbog čega bi trebalo da je u njoj i proizveden.

Opština Inđija pored brojnih turističkih destinacija na svojoj teritioriji nudi i niz suvenira koje proizvode pretežno ženska udruženja i plasiraju te suvenire na raznim manifestacijama u svojoj organizaciji, ali i gostujući na ostalim manifestacijama u okruženju.

Specijalizirano prodajno mesto ili suvenirnicu opština Iđija je imala u Starom Slankamenu kao najposećenijoj destinaciji na obali Dunava, međutim ona je prestala sa radom, i u planu je da se ponovo pokrene, saznajemo u turističkoj organizaciji Opštine Inđija. Suvenire specifične za Srem ili samu Inđiju i manifestacije koje se održavaju na teritoriji opštine možete kupiti u brojnim antikvarnicama, knjižarama, radionicama za proizvodnju ili prostorijama turističke organizacije.

Suvenir ne može biti cilj putovanja, posete ili boravka, ali pomaže da što duže ostanu u sećanju prijatni doživljaji sa tih putovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.