Susret gradonačelnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret gradonačelnika

Susret nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Jovana Dejanovića i aktuelnog Miloša Vučevića, dogodio se danas u gradskoj kući u Novom Sadu.

Povod za susret bila je nedavno izdata knjiga Jovana Dejanovića "Moje novosadske i druge godine".

Ono što je ostalo zajedničko nekadašnjim i sadašnjim novosadskim godinama jeste energija mladih i želja za napredovanjem i razvijanjem.

"Ta izgradnja je trajala dosta godina. I ipak ta ogromna masa mladih ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima su se priključili i stariji i srednja generacija i Novi Sad je stasavao, tako kako je i koliko je u ono vreme mogao", kaže Jovan Dejanović; gradonačelnik Novog Sada od 1974 do 1982.

"Svakako su drugačije društveno - političke okolnosti i sam ambijent privrede i ekonomije, ali je nešto zajedničko i tada i danas- Novi Sad ima želju da napreduje, da raste, da se razvija", kaže Miloš Vučević aktuelni gradonačelnik Novog Sada.

Više stvari ostale su kao ideja i želja da se izgrade i urade, a ni sadašnje niti buduće generacije neće moći tako lako to da ostvare, kaže bivši gradonačelnik.

Iako ne voli da savetuje, rado porazgovara o željama sugrađana sa svojim naslednicima. Aktuelni gradonačelnik Novog Sada, kaže da su mu sastanci sa bivšim gradonačelnikom od izuzetne važnosti.

"Najdragocenije što sam u nekoliko sastanaka, koji su za mene bili velika čast sa gospodinom Dejanovićem shvatio, da nema neostvarivih ciljeva i da nema granica. Bitno je da verujete. 3:45; 5:54 Ovaj grad je toliko velik, lep i topao samo da se izbori nekad sa unutrašnjim problemima i da Novi Sad prihvati da postaje jedan srednjeevropski grad i da idemo ka polamilionskom gradu", kaže Miloš Vučević; aktuelni gradonačelnik Novog Sada.

Oba gradonačelnika saglasna su u jednom, a to je da je Novi Sad grad sa mnogo potencijala, grad različitosti i da je sigurno da će se on još više razvijati u pravcu prave evropske metropole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.