Susek, selo stočara, sve pustije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susek, selo stočara, sve pustije

U Suseku, selu stočara, pre samo dvadesetak godina živelo je oko hiljadu i po stanovnika, a prema popisu iz 2011. godine svega ih je 900. I danas, kako kažu meštani koji se većinom bave stočarstvom, svake godine ih je sve manje.

Živojin Milić se bavi tovnim govedarstvom. Za tu proizvodnju opredelio se zbog toga što se mlečno govedarstvo nije isplatilo. Kaže da kada je proizvodnja mleka postala neisplativa, počeo je da tovi goveda.

Živojin Milić kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je problem i to što država ne isplaćuje subvencije na vreme.

Gostujući u našoj emisiji Sučeljavanje direktor Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović istakla je da svi oni koji nisu dobili rešenja o isplati subvencija za 2018. godinu mogu da joj se obrate putem mejla nakon čega će to proveriti.

Živojin još uvek neće ugasiti proizvodnju do kraja. Od 30 goveda koliko je imao ostaviće samo pet kako bi mogao i dalje iz ljubavi da se bavi stočarskom proizvodnjom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.