Sunčano i malo toplije, ponegde magla usporava saobraćaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2020, 01:50

Sunčano i malo toplije, ponegde magla usporava saobraćaj

U Srbiji će danas ujutro po kotlinama, rečnim dolinama i u nižim predelima ponegde magla, u Timočkoj Krajini oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

U toku dana pretežno sunčano i malo toplije, osim u Timočkoj Krajini, gde ce se oblačnost zadržati veći deo dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče na severozapadu Srbije naoblačenje s kišom, koje će se u toku noći širiti ka centralnim predelima. Vetar slab i umeren, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << južni i jugoistočni, posle podne i uveče u Vojvodini i zapadnoj Srbiji u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od -1 do 7 C , a najviša od 13 do 19 C , samo u Timočkoj Krajini hladnije sa maksimalnom temperaturom do 10 C.

U Novom Sadu ujutro u pojedinim delovima grada kratkotrajna magla ili niska oblačnost. U toku dana pretežno sunčano i toplije.

Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 7 C, a najviša oko 18 C . U toku noći postepeno naoblačenje.

Izgledi vremena do 23. novembra:

U utorak oblačno s kišom i hladnije. Na visim planinama kratkotrajan sneg. U sredu i četvrtak padavine se povremeno očekuju samo još na istoku i jugu Srbije, a zatim do kraja perioda u svim krajevima umereno oblačno, uglavnom suvo i prosečno hladno za drugu polovinu novembra.

Magla usporava saobraćaj na pojedinim deonicama

Magla će i danas u prvom delu dana usporavati saobraćaj na pojedinim putevima i to uglavnom na onim koji prolaze pored reka i vode kroz kotline u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji.

U planinskim predelima zbog jutarnjeg mraza treba očekivati poledicu i opasnost od proklizavanja vozila, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srbije.

Bolja vidljivost, suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva vozačima će olakšati vožnju u periodu od 10 do 16 časova, ali i uz povremeno pojačan saobraćaj.

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja, a nema čekanja ni na naplatnim rampama.

Kamioni na Batrovcima, Gradini i Kelebiji čekaju oko dva sata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas sunčano i malo toplije, temperatura do 19 stepeni

Izvor: Blic, 16.Nov.2020

U Srbiji će danas ujutru po kotlinama, rečnim dolinama i u nižim predelima ponegde biti magla, u Timočkoj Krajini oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.