Sukob migranata i marokanske policije na granici sa Seutom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 06:23

Sukob migranata i marokanske policije na granici sa Seutom

Više hiljada migranata okupilo se sinoć u Fnideku na granici Maroka sa španskom enklavom Seutom, a nekoliko stotina njih sukobilo se marokanskom policijom na koju su bacali kamenice.

Tokom poslepodneva stotine mladih migranata pokušalo je da se približi graničnoj ogradi visokoj šest metara, nakon čega ih je marokanska policija pokušala da ih rastera, prenosi Rojters.

Neki su ušli u vodu i počeli da plivaju ka plaži u Seuti, udaljenoj više stotina metara.

Španija je do sada proterala oko dve trećine od ukupno 8.000 migranata koji su u poslednja dva dana ilegalno ušli u Seutu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sukob migranata i marokanske policije na granici sa Seutom

Izvor: B92, 20.Maj.2021

Fnidek -- Više hiljada migranata okupilo se sinoć u Fnideku na granici Maroka sa španskom enklavom Seutom, a nekoliko stotina njih sukobilo se marokanskom policijom...U nadi da će uspeti da se dočepaju evropskog tla poput više hiljada ljudi u prethodnih nekoliko dana, mladi migranati su pokušali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.