Sud presudio u korist holdinga Dnevnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2011, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud presudio u korist holdinga Dnevnik

NOVI SAD -

Privredni sud u Novom Sadu presudio je da prava na znak i logo lista Dnevnik pripada holdingu Dnevnik, a ne preduzeću Dnevnik Vojvodina pres koje izdaje taj dnevni list.

U prvostepenoj presudi koju je medijima dostavio holding Dnevnik, navodi se da holding ima i izdavačka prava u listu Dnevnik i da je jedini i isključivi nosilac tih prava, kao i prava na znak i logo.

Sud je naložio Agenciji za privredne registre da izbriše Dnevnik Vojvodina pres kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnivača lista Dnevnik i da u registar kao osnivača upiše holding Dnevnik.

Prava o kojima se spor vodio procenjena su na oko 5,4 miliona evra.

Sud je naložio Dnevnik Vojvodina presu da plati i troškove postupka, u visini od oko 700.000 dinara.

Vlasnik 55 odsto kapitala u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres je nemački medijski koncern Vac, dok je holding Dnevnik, čiji je osnivač pokrajina, vlasnik 45 odsto kapitala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud presudio u korist holdinga Dnevnik

Izvor: EMportal, 11.Jul.2011

Privredni sud u Novom Sadu presudio je da prava na znak i logo lista Dnevnik pripadaju holdingu Dnevnik, a ne preduzeću Dnevnik Vojvodina pres, koje izdaje taj dnevni list.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.