Subotička Super televizija prekinula program

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotička Super televizija prekinula program

SUBOTICA - Subotička Super televizija prekinula je danas program posle naloga Republičke radiodifuzne agencije (RRA) da obustavi emitovanje programa zbog neplaćanja troškova za frekvenciju.

RRA je Super televiziji naložila da prekine emitovanje programa još pre nedelju dana, a danas joj je upućena usmena opomena da postupi po rešenju.

"U 11.30, posle poziva iz RRA, došao je direktor i saopštio nam da se program prekida i da za sada nema konkretnog rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za Super televiziju. On nam je saopštio i da je većinski vlasnik Vinarija Čoka potpuno nezainteresovan za televiziju, da svi zaposleni idu na plaćeno odsustvo od 45 dana i da se ne zna hoćemo li u stečaj ili će biti primenjeno neko drugo rešenje", rekao je za Betu predsednik sindikata Super televizije Vladimir Antić.

Prema njegovim rečima, danas u 11 časova svi zaposleni su stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada.

"Mi smo taj štrajk uredno najavili, pokušali smo se sporazumeti sa vlasnikom da nam isplati zaostale zarade, ali kako on nije pokazao dobru volju, mi smo danas u 11 sati, kako je ranije najavljeno, počeli štrajk", rekao je Antić.

Super televizija duguje oko 30 miliona dinara za pokrajinsku frekvenciju.

Većinski vlasnik Vinarija Čoka ima 95 odsto deonica tog medija, a pet odsto je u vlasništvu RTS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.