Suarezu uručena Zlatna kopačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suarezu uručena Zlatna kopačka

Fudbaleru Barselone Luisu Suarezu uručena je danas Zlatna kopačka, nagrada koja se dodeljuje najboljem strelcu evropskih nacionalnih prvenstva.

Suarez je prošle sezone u dresu Liverpula postigao 31 gol na 37 utakmica.

"Želim da se zahvalim svim najvažnijim osobama u mom životu, supruzi i deci. I naravno, svima u Liverpulu, svim saigračima, ne samo iz prošle sezone, već svima sa kojima sam igrao za tri i po godine u klubu", rekao je Suarez pošto je na svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Barseloni dobio nagradu iz ruku bivšeg trenera Liverpula Kenija Dagliša.

"Bile su to spektakularne godine. Zahvaljujem se i ovom čoveku ovde (Daglišu) koji me je doveo u Liverpul", dodao je Suarez.

Urugvajski fudbaler će ovu nagradu podeliti sa igračem Real Madrida Kristijanom Ronaldom.

"Ponosan sam što delim nagradu sa tako velikim igračem", rekao je Suarez.

Suares je suspendovan pošto je tokom utakmice s Italijom na Svetskom prvenstvu za rame ugrizao Đorđa Kjelinija. Prva zvanična utakmica na kojoj će zaigrati posle kazne biće duel protiv Real Madrida 25. oktobra.

"Sada počinje novi period i moram da uživam u sledećoj fazi mog života. Start sa Barselonom na Santjago Bernabeu će biti veoma poseban, 100 odsto sam spreman za taj meč", rekao je Suarez.

Osvajanje Zlatne kopačke Suaresu je putem video poruke čestitao i kapiten Liverpula Stiven Džerard.

"Žao mi je što ne mogu danas da budem sa Luisom, ali želim da mu čestitam u ime svih iz Liverpula. Bio si magičan igrač u Liverpulu. Barsa ima sreće. Srećno u budućnosti, druže. Nedostaješ nam mnogo, sve najbolje", rekao je Džerard.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.