Studentsko odmaralište na Paliću biće najbolje u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentsko odmaralište na Paliću biće najbolje u Srbiji

Studentsko odmaralište na Paliću biće najveće u Srbiji jer je njegov kapacitet veći nego što zajedno imaju "Radojka Lakić" na Avali i "Ratko Mitrović" na Zlatiboru, a prvi akademci ovde će naći zabavu i odmor u proleće 2020. godine.

"U nastavku je planirana izgradnja još tri objekta, zatim parterno uređenje, sređivanje sportskih terena kao i dva objekta za društvene aktivnosti: jedan sa učionicama, amfiteatrima i kongresnom salom dok će drugi će biti sportska sala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ovde će biti obezbeđeno sve što je potrebno kako bi studenti, i svi oni koji budu gostovali, imali mogućnosti da tu kvalitetno provode svoje vreme", izjavio je Nenad Borovčanin, direktor "Studentskih odmarališta Srbije".

U izgradnju i opremanje Studentskog odmarališta na Paliću ukupno će biti investirano oko pet miliona evra, a kada 2020. Godine budu okončani svi radovi, ovde će biti mesta za 700 studenata iz svih Univerziteta u Srbiji.

Subotica već ima studentske centre "Ivo Lola Ribar" kod Građevinskog i "Bosa Milićević" kod Ekonomskog fakulteta, a izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću, u kome će radno mesto dobiti 50 Subotičana, doprineće povećanju smeštajnih kapaciteta u ovom turističkom mestu.

"Ovo je samo jedna nova jedinica koja će poboljšati standard i učenika i studenata. To je veoma bitno i za sam grad Suboticu. Zašto? Zbog toga što ulažemo velika sredstva u Palić. Pokušavamo da razvijemo našu banju i siguran sam da će ovo Studentsko odmaralište povećati ukupne smeštajne kapacitete kojih sada nemamo dovoljno", istakao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je, prilikom obilaska Studentskog odmarališta na Paliću, izjavio je da će na proleće biti završen i studentski centar u Nišu sa 450 ležaja, te da su u toku pregovori sa "C bankom" o kreditu vrednom 95 miliona dinara, a koji je namenjen za poboljšanje infrastrukture u visokoškolskom obrazovanju u Srbiji.

"Novosadski univerzitet aplicira od 800 do 1000 ležajeva, Beogradski od 3000 do 3500 ležajeva, Niš – pored ovoga što završavamo u proleće – sa još oko 500 ležajeva…. Tu su i studentski centri Kragujevac i Priština, koji ima smeštajne kapacitete u Kosovskoj Mitrovici, te Novi Pazar, koji će, takođe, na proleće dobiti novi objekat…. Na ovaj način bitno smo podigli sve kapacitete koji su namenjeni potrebama domaćih studenata", izjavio je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da će Studentsko odmaralište na Paliću biti među najboljima ne samo u našoj zemlji već i u regionu i najavio da će još 32 miliona dinara biti opredeljena za podizanje standarda studenata u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.