Studentkinja iz Novog Sada život posvetila kameri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentkinja iz Novog Sada život posvetila kameri

Nekada je posao snimatelja važio za muški poziv, gde je bilo nemoguće videti ženu kako sa kamerom snima kadrove za razne emisije i filmove. A da to više nije slučaj pokazala nam je jedna naša mlada studentkinja iz Novog Sada.

Ankica Mićašević je jedna od retkih devojaka koja je svoju strast pronašla u snimateljskom poslu. Ljubav za fotografijom i snimateljskim radom javila se u ranom detinjstvu, kada je shvatila da je ovo zanimanje upravo njen životni poziv.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Trenutno na poslu isto je kao i prvog dana, svima je bilo jako čudno kada sam dosla da radim u televiziju kao snimatelj, ali su svi to vrlo pozitivno prihvatili, i bila sam svima zanimljiva, i meni je sve to bilo zanimljivo i kao iskustvo i kao posao, tako da kolege i ja se odlično slažemo kako kolege iz produkcije tako i kolege novinari, i jednostavno funkcioniše i funkcioniše jako pozitivno u dobrom smeru", kaže Ankica Mićašević.

Danas je prava retkost videti pripadnicu lepšeg pola, koja se odlučila da svoj život posveti kameri. Prema rečima njenog profesora, danas je potrebno imati ženu snimatelja, jer one unose nešto novo u snimateljski rad.

"Ja sam od početka tamo i forsirao sam to, iskreno rečeno, zašto da ne, i treba nam osveženje i treba nam. Ipak devojke, žene, drugačije razmišljaju, unose nešto novo u fotografiju i unose nešto novo u snimateljski rad", smatra Nikola Sekerić, Akademija umetnosti Novi Sad.

U narednom periodu Ankica planira da nastavi rad na televiziji, ali i da se nađe na snimateljskom setu nekog dugometražnog filma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.