Studenti profesora prijavili inspekciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti profesora prijavili inspekciji

Protiv profesora Radovana Grandića, profesora odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, nije podneta prijava za seksualno uznemiravanje, kako su pojedini mediji juče preneli. Na fakultetu nam je potvrđeno da protiv profesora jeste podneta anonimna prijava u kojoj se studenti žale na njegov rad i odnos prema studentkinjama, ali i da je slučaj prijavljen nadležnoj inspekciji.

Prijava protiv profesora Radovana Grandića podneta je krajem prošlog meseca, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marijana Topo, student prodekan. U anonimnom pismu studenti se žale na rad profesora Grandića, njegov odnos prema studentima i to što su ucenjeni da moraju da kupuju njegove knjige.

U toj prijavi, između ostalog, navodi se da pojedine studentkinje izbegavaju da idu na konsultacije kod profesora pojedinačno, već odlaze u grupi zato što im, kako navode, profesor upućuje neprimerene komentare ili opaske.

Ekipa RTV-a danas nije uspela da dođe do profesora Grandića. Kako nam je potvrđeno na Katedri za pedagogiju, profesor je slobodan do početka akademske godine i neće se pojavljivati na fakultetu. Na ovu temu nismo uspeli da razgovaramo ni sa drugim profesorima sa te katedre, jer zbog ispitnog roka, kako su nam rekli, niko nema vremena za razgovor.

Iz dekanata Filozofskog fakulteta stigla je potvrda da su i oni dobili prijavu protiv profesora Grandića, te da je ona prosleđena inspektorki Mili Dobanovački kao i pokrajinskoj inspekciji. U saopštenju još stoji da će svi navodi iz prijave biti provereni, da će fakultet postupati po zakonu kao i da protiv profesora Grandića do sada nije podneta nijedna prijava.

Prijava nije bilo, ali žalbi na njegov račun ima odavno, kažu, međutim, u Savezu studenata.

U upravi fakulteta kažu da su anonimne ankete, sprovedene na fakultetu, pokazale da na rad profesora Grandića studenti nemaju primedbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.