Stopa nezaposlenosti 10,6 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopa nezaposlenosti 10,6 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stopa nezaposlenosti u našoj zemlji na najnižem nivou i trenutno iznosi 10,6 odsto.

On je pojasnio da su tome doprineli i sezonski poslovi, ali kada ih ne bude bilo da će stopa nezaposlenosti biti između 12 i 13 odsto.

Govoreći o stranim investitorima koji dolaze u Srbiju, Vučić je rekao da to što je 35 kompanija ušlo u procedure za dobijanje subvencija zapravo znači 22.341 novih radnih mesta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />"Hoću Kraljevčane da obradujem, uskoro stižu dve kompanije i ima prostora za 5.000 novih radnih mesta", rekao je predsednik.

On je dodao da je cilj da se pogoni otvaraju u nerazvijenim opštinama, Bojniku, Babušnici, gde ljudi napuštaju svoje kuće i odlaze u veće gradove.

"Imamo problema sa zapadom Srbije, Bajina Basta- Valjevo, Loznica, tu ćemo morati da ojačamo. Naravno i istok Srbije", zaključio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić nije odgovorio zašto u Leskovac ne dolaze novi investitori

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017

VLADIČIN HAN..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  rekao je danas da je 35 kompanija ušlo u procedure za dobijanje subvencija što, dodao je , znači 22.341 novo radno mesto...“Hoću Kraljevčane da obradujem, uskoro stižu dve kompanije i ima prostora za 5.000 novih radnih mesta”, rekao je...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.