Stipendije za učenike ETŠ Mihajlo Pupin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za učenike ETŠ "Mihajlo Pupin"

Firma "Energotehnike – Južna Bačka" i novosadska Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin" potpisali su danas ugovor kojim će u toku naredne godine biti stipendirano petoro najboljih učenika te škole. U pitanju su četvorogodišnji i trogodišnji smerovi.

Ova kompanija će pored priznanja za najbolje učenike pružiti đacima elektrotehničke škole i mogućnost kasnijeg angažovanja, u vidu pripravničkog staža, zaposlenja ili upućivanja na rad u inostranstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ova saradnja predstavlja apsolutnu sigurnost za budućnost. Dobijamo ozbiljne buduće inženjere, dobijamo ozbiljne buduće montere, koji mogu da odgovore radnim izazovima koji su ispred nas, i velikim projektima koje Južna Bačk“ već sada radi, a pogotovo koje planira da radi u budućnosti", rekao je generalni direktor Energotehnike Dragoljub Zbiljić.

Direktor ETŠ "Mihajlo Pupin" Milan Vukobrat rekao je da škola odranije ima punu saradnju sa "Energotehnikom – Južna Bačka".

"Ovo je samo prilika da se unapredi u nekim segmentima za koje smo dugo očekivali da će privreda konačno početi da se otvara prema školama i obrazovanju, a to je stipendiranje mladih ljudi, sposobnih ljudi koji će moći da odgovore potrebama tržišta rada, i da se zapošljavaju po završetku škole", rekao je Vukobrat..

Jedan od stipendista Milutin Radanović ekao je da mu ona znači jako mnogo, jer ga podstiče da se bori i dalje, da nastavi svoje školovanje, kako bi ostvario neke rezultate i zaposlio se.

"Ova stipendija mi znači vetar u leđa tokom školovanja. Nameravam da nastavim ovaj smer na Fakultetu tehničkih nauka, i iskoristiću sve mogućnosti koje ova firma pruža tokom prakse", rekao je stipendista Dane Horvić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.