Stipendija za boravak u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendija za boravak u Nemačkoj

Udruženje Nemaca ''Gerhard'' u Somboru putem konkursa dodeliće jednomesečnu stipendiju jezičkog boravka u nemačkoj pokrajini Baden-Vitemberg.

Stipendija jezičkog boravka ima cilj da zbliži mlade iz evropskih zemalja, kao i da podstakne negu nemačkog jezika i kulture u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

Stipendija se finansira iz budžeta vlade Savezne Republike Nemačke i Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtemberg.

Udruženje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Švaben Internacional je zaduženo za organizaciju i realizaciju stipendije. Stipendisti pohađaju za vreme boravka u Nemačkoj gimnaziju u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg i žive u porodicama svojih domaćina.

Krajnji rok prijava na konkurs je 31. 01. 2015.

Više informacija može se dobiti na http://www.gerhardsombor.org/sr/akt-227-Stipendija-jezickog-boravaka-u-nemackoj-pokrajini-Baden-Virtemberg-.html

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.